VIP-dag på Parken Zoo

Det blev en alldeles perfekt dag i Parken Zoo idag.


Vi laddade upp redan i bilen innan vi mötte upp några från Rickards jobb. Det var ju faktiskt tack vare PEAB som vi blev inbjudna. Då deras servicegrupp har varit där och jobbat en hel del nu under våren.
Är dessutom riktigt glad att ingen av våra tjejer är så speciellt blyga så de springer gärna fram och kramas med Rickards kollegor.

Dagen började med matning för Asiatiskt lejon. Det var väldigt häftigt att se tre lejon springa in mot köttbitarna som satt fast i stockar. De drog och drog i bitarna för att kunna äta dem på andra ställen. Det var tydligen vanligt för dem.

Vi gick vidare till årets nyhet. Lemurerna. De har fått sig en egen värld. Där dinosaurierna en gång fanns. Vi började med att tvätta händerna för att minska risken för sjukdomar på Lemurerna. Nu var Lemurerna ditkomna under morgonen så därför inte riktigt vana vid sitt nya häng och därför var de lite upptagna med annat. Men en skötare gav en Lemur bananbitar så den satt så fint på staketet och man kom verkligen väldigt nära. Ninja vågade sig fram väldigt långt.

 
Och sen vidare ner till aphuset, flamingosarna, minihästar och de andra djuren. Vi fastnade för jaguaren. Den såg riktigt stor och kramgo ut på håll. Men så är ju inte fallet på riktigt. Tjejerna tyckte den såg precis ut som jaguaren i Zootropolis. De reflekterar över en hel del ibland våra tjejer.


Inne hos jätteuttrarna var det ett himla liv. De simmade i vattnet och skrek som tusan. Men de små krokodilerna låg så stilla som vanligt och brydde sig inte ett dugg om oljudet. Det är ju en helt annat luft inne i Amazonas, så vi skyndade oss ut därifrån. Vidare till dvärgflodhästarna. Olivia med mamma och pappa. Vilja är bra stolt över att hon och Olivia dela samma födelsedag. Och Ninja är mallig över att hon har sett Olivia på Barnkanalen. Djur med Julia.

Lagom tills dess kom vi fram till Pampas. Där utlovades ansiktsmålning. Vilja och Ninja vågade sig på men Meja var inte riktigt sugen sa hon utan höll sig på avstånd. Men tjejerna blev så fina. Ninja en giraff och Vilja en tiger.

 

Vid Pampas serverades även dagens lunch. Hamburgetallrik. Jag tog en barnhamburgare då jag inte riktigt äter sån stor mängd i vanliga fall. Tjejerna fick lasta på själva vad de ville ha på sin bugare och så satte vi oss och åt. Smakade riktigt gott faktiskt.

(Dålig bild, men ville inte dela med mig av andra människor sådär..)

Vid Pampas har de byggt en liten lekplats. Så tjejerna kunde springa iväg och leka (medan vi fortfarande såg dem) och vi kunde äta upp vår lunch i vår takt. Samt dricka en kopp kaffe. Det gillade jag riktigt mycket! För idag var det bra mycket spring i tjejernas ben och ville inte alls sitta stilla när vi åt.

 
Vidare till savannen där vi såg zebror, som är nytt för i år. Strutsarna som går i samma häng som zebrorna tycker jag är bra lustiga. Hade lust att säga fult, men försöker lära tjejerna att man inte säger att något är fult. Så bra lustiga fick vara dagens ord för strutsarna.

Vi valde att inte gå in på Lilla Zoo då Meja verkar vara påverkad av pollen eller något annat just nu. Det kliar i hennes ögon och hon är lite tung i andningen. Så för hennes del valde vi att inte gå in dit.
Så vi stod en längre stund vid surikaterna istället. För de är ju helt klart riktigt söta. Vill så gärna ta med mig en hem. Låta den springa runt i min trädgård. Men på zoo får den fortsätta vara.

Sen tyckte tjejerna att vi var klara och vi begav oss ner till karusellerna. Gratis karuseller så mycket man vill. Det blev en hel del åk för tjejernas del. Ninja grymt lycklig över att få åka radiobilarna nu. Vilja ännu gladare då hon faktiskt får åka dem helt själv. Dessutom blev hon riktigt duktig på att styra bilen också.

Gratis sockervadd och popcorn. Kladdiga barn var ju ett faktum och tyvärr så låg ju våtservetterna kvar i bilen. Men smidigt när det finns toaletter lite här och där så de kunde tvätta av sig innan de fortsatte att åka.

Det fanns ett par kändisar i parken under dagen. Vissa mer kända än andra. Det var roligt faktiskt!

4 timmar på parken satte sig i kroppen. Trötta och lyckliga lämnade tjejerna Parken Zoo med en varsin heliumballong och en varsin goodiebag. Innehållande en hel del roliga saker.

Nu ser vi fram emot säsongsöppning så kan vi spendera våra eftermiddagar och alla våra lediga stunder där. Om vi bara vill alltså.
Helt klart en lyckad dag för familjen tillsammans!
 

Kommentera här: