Besök hos frisören

Igår bokade vi en klipptid till oss tjejer till idag. Vilja och Ninja har ju aldrig varit hos frisör förut, och nu har vi länge pratat om att klippa håret. Både Vilja och Ninja ville ha kortare hår. Och för Mejas del var det tyvärr ett ont måste då vi inte får ordning på hennes slita små krullar som bara gör ont att borsta ut.

Ninja började. Spänd och lite nervös. Hon satt dock snällt hela stunden i stolen och gjorde precis så som Emelie sa att hon skulle göra. Och så nöjd tjej som klev av stolen sen. 

 
 
Sen fick Meja bli på tur. För hennes del blev det en tjock sliten klump med hår som klipptes bort innan Emelie kunde börja finklippa hennes hår. Lätt slänger Meja nu med håret och tycker sig själv vara fin.

 
 
Nu när håret är torrt så syns hennes krullar mer som vågor i håret och det faller sig väldigt fint också. 

Vilja, som har haft längst hår av de tre tjejerna, blev den som klippte bort mest med andra ord. Hon var så nöjd när hon blev av stolen. Så mallig över att ha så kort hår. 


 
Det bästa med håret är ju att det växer ut igen. Men tror nog att tjejerna blev riktigt nöjda med kortare hår. 
Lättare att borsta och hålla ordning på också.

Jag blev också en decimeter kortare i håret idag. Passade på att boka in en färgning på torsdag nästa vecka också. Dags att ta bort det blonda och gå tillbaka till det lite mer mörkare. Även om jag nu trivdes i ljust, men så är det så drygt att hålla på att fixa med utväxten hela tiden. För mitt hår växer som ogräs.

 
Men alla tjejer gick ut från frisören nöjda. Så henne lär vi såklart gå till flera gånger härdanefter! 
 

Kommentera här: