Läxläsing i kombination med fritidsintressen

Idag fick Viljas avslutning av veckans läxläsning ske i ishallen. Då hon och Meja följde med till Leo's lekland där Ninja var på kalas istället. Och eftersom läxan skulle göras klart fick hon göra den i periodpauserna i hockeymatchen!

Denna vecka var det rättstavning som gällde. Då ska hon träna, träna och återigen träna på att skriva vissa ord. För att sedan avsluta med att skriva fem meningar med ett av de orden hon tränat att skriva. Och i veckan har hon ju tränat på att skriva och idag skulle hon alltså skriva dem i läxboken. Blev 5 helt perfekta meningar enligt henne själv! Hon hade ju i alla fall första periodpausen fixad på så vis.

 
Sen gäller även 10 minuters läsning varje dag. Vardag som helg. Det är ju lika för Meja, men hon fixade sitt i förmiddags. Så i andra periodpausen fixade hon läsningen. Inte för att det var så bekvämt att sitta och lyssna på henne på läktaren, men hon läste och det var huvudsaken!

 
Så jag fick sätta signaturen för sista läsläxan också. Hon är så duktig! Skolan går helt klart före fritiden, men det är ju tur att man kan kombinera dem tillsammans!

Det blev ju tyvärr en tung förlust för vårt lag. Men tjejerna sover nu gott i sina sängar och jag ska göra mig redo för en ny arbetsvecka. Den får starta med en kort stund på arenan då jag sen ska iväg på blodgivning!

 

Kommentera här: