Likt rasslet från en spelautomat när man vinner högsta vinst

Om det ändå vore högsta vinst. En maskin som spottar ur sig mynt i olika valörer i en stor summa. Men så roligt är det ju inte. För istället är det bara jag som dammsuger upp en mängd av tjejernas pärlor de tappat på golvet den senaste tiden när de sitte roch pärlar.

 
Tjejerna älskar att pärla. Mönster, former och många. De samlas på "vänt" på fönsterbrädan i köket tills jag orkar dra fram strykbrädan och strykjärnet för att styka dem. Men nu tyckte jag själv att jag hade väntat länge nog och det var 9 plattor som behövdes sytrkas. Den lilla Batman-figuren är min egna faktiskt. Att sitta på Pintrest och surfa runt efter mönster ger lite olika figurer. Har dock hittat många fina pärlplattor där, men tjejernas pärlor i basic-färger börjar ta slut så jag kan inte ta mig an några större projekt, som jag gärna hade behövt göra nu för att få bort tankarna på annat.

Men hur som.. Ett helt gäng med pärlor försvann in i dammsugaren nu ikväll när jag dammsög köket. Jag orkade nämligen inte krypa runt på alla fyra och plocka pärlor. Det gör ju annars tjejerna ganska bra, men de tar tagit kväller med ett bad och myser tillsammans i soffan nu innan läggdags. 

Vi får väl se hur länge dessa är hela. Snart nog tappar de en eller två pärlor på golvet någonstans och så kastas resten av plattan, så får jag återigen dammsuga upp de tappade pärlorna. Jaja, huvudsaken är att tjejerna är roade och får utlopp för sin kreativitet för en stund!

Jag kanske dessutom måste se över deras pärlburk. Kanske behövs det köpas lite nya pärlor också.. 
 
1 Vicki:

skriven

Spelar alla dina barn hockey? Då sitter ni och hejar nu?

Ronja har räknat vinster och förluster med poäng men en ny regel gick igenom 1 jan så nu får hon inte räkna poängsystem förrän de blir 13år. Lite svårt att förstå när man har gjort det innan men de har kolla om de vinner eller förlorar en match eftersom de börjar att bli stora nu.

Vart bor ni?

Trevlig måndagkväll,Vicki

Svar: Alla tre tjejer spelar hockey ja, men igår sov de när Sverige spelade sin match. Lite sent för dem att vara uppe då de kliver upp tidigt när vi jobbar.
Vi bor strax utanför Eskilstuna (ca 10 mil väst om Stockholm)
Marie

2 Anonym:

skriven

Älskar pärlor. Det är så mediativt att sitta och lägga bålplattor. Tack för du kikade in ☆

3 Days by Johanna:

skriven

åh hoppas Hugo kommer gilla pärla :) Tack för tipset om printest och mönster, behöver ev det till en elev på jobbet! :)

Åh synd om dina tulpaner, så hände med min löjtnashjärta, den växte upp och börja blomma lite, sen kom frosten och de såg inte br aut, fick tips och klippa bort det frusna och nu ser de ut som de försöker växa på sig igen, hoppas hoppas.

4 Bea:

skriven

Oj, vad man lade pärlplattor då sonen var liten. Vi hade dom också "på vänt" inför strykning. Sedan skulle alla sparas och helst ligga framme till beskådan - tills jag fick nog och lade ner dom i kartonger och in i skrubben.
Skänkte bort dom för några år sedan och har inte återupptagit pysslet.
Men kul är det...

Kommentera här: