Vad har jag gett oss in på?

Det var dagens fråga till mig själv igår när vi började. Jag kände en aningen att hoppet var ute och min lilla trädgård skulle bli en katastrof ungefär. Att inget blir klart denna helg och vi får leva i en röra denna sommar. För det var ju helt klart mer jobb än jag trodde.

Jag ringde över min lillesyster som skulle hjälpa maken att bära bort lite trädgårdsplattor. För vi skulle ju inte ha dem kvar. Jo, några till regelverket. Jag är rädd för att ta i med kroppen med risk att den tar mer stryk än behövligt. Men lillesyster tog i. Och den hjälpen var välbehövlig!

 
Dumt nog tog jag inte kort på hur det såg ut innan de började, men här kan ni ju ana hur trädgårdsplattorna låg. Min rabattkant var det enda som skymtas av min tidigare lilla rabatt. Jag ska försöka rädda min Allium som strax slår ut, och lite Pingstliljor som ännu blommar, kanske tar sig till nästa år också. Men allt annat tänker jag köpa nytt. Nya tulpanlökar, krokus och allt som tillhör vårens tidiga blommor. Tror jag. 

Mamma bjöd på middag då vi försökte jobba på så hårt vi bara kunde. Så skänt att slippa laga mat ibland!

Jag och maken skämtade om att det skulle underlättat att haft en grävmaskin som grävde bort underlaget, för maken menade på att vi behövde gräva ner cirka 20 centimeter för att reglarna och det ska komma i våg med vår lilla betongplatta vid altandörren. Och att gräva dessa centimeter med endast en spade och en skottkärra som blev full direkt. Det skulle ta tid då gårdens kompost ligger en bra bit bort. Men det var vårat enda alternativ. Trodde vi.

Jag for iväg till affären för att handla hem frukost till helgen, det gör vi ju alltid på fredagskvällen. Och maken skulle hämta släpkärra för att kasta upp jorden på den och köra iväg till komposten med. Men bilen stod hemma när jag kom hem igen och jag kände en aningen hopplöshet då jag antog att maken gett upp och lagt sig på soffan. Men när jag kommer upp till vår trappuppgång så hör jag hur en maskin låter på baksidan (ska tilläggas att vi bor i ett hyreshus, på bottenplan, med många grannar. Vår lilla uteplats är absolut inte så stor heller). Öppnar den bakre entrédörren. Där står en grävmaskin.

 
Då har makens bekant, som äger en grävmaskin, tagit sig hem till oss för att hjälpa oss att gräva ur jorden. Alltså, den känslan. Att man har så härliga vänner och bekanta alltså! Det blev ju ändå såklart en chock. Där hade han med sin grävmaskin lyckats klämma sig in mellan vårt staket och grannens staket. På det berömda håret ungefär. Tacksamheten för det är obeskrivligt faktiskt. Vilka vänner!

 
Så med grymma egenskaper så lyckas vännen gräva ur den del som vi behövde gräva ur. Med hjälp av sin skopa. Maken fick handskotta lite jord i hörnen ungefär, men mer än så var det inte. För vännen var helt klart grym. 

Jag lovar att det var många grannar som stod på deras uteplatser, både bottenplan och de andra två våningarna och tittade på när vi hade vårt besök. Det lär ju pratas en hel del om det kan jag tro. Gårdens barn samlades på den allamänna gräsmattan och spelade fotboll och samtidigt kollade in den grymma grävmaskinen som helt plötsligt stod på vår bakgård. 


Det är tidig morgon här hemma. Endast jag är vaken. Har verkligen inte sovit bra alls i natt. Vaknat flertalet gånger och känner mig (i alla fall just nu) utvilad. Får hoppas den känslan sitter kvar under dagen då jag skulle hjälpa maken att göra ramen till reglarna. För idag har vi ingen direkt hjälp. Även om maken har jobbat med byggen sedan han gick ur skolan så är det ändå inte lätt att göra allt själv. Men jag får göra så gott jag kan idag helt enkelt. Och vila imorgon eller så!

Solen skiner för fullt i ryggen på mig här i vardagsrummet. Kommer bli en kalasfin dag här hos oss. Vi har ju dock sol på vår bakgård från ungefär klockan 12.00 tills att den går ner. Kan bli en aningens varmt också. Men vi ska hänga på låset hos brädgår'n så vi kommer igång så snart vi bara kan!

Det blir en bra dag för oss helt enkelt!
Jag önskar er alla en fantastisk lördag! Återkommer kanske ikväll om läget med vårt lilla projekt. Om jag inte fått solsting såklart!
 
1 Bea:

skriven

Haha, boys with toys 😂 Men vänner med grävmaskin är inte dumt.
Det kommer nog att bli jättebra det där 👍🏻
Lycka till

Kommentera här: