En mamma-Meja eftermiddag

Meja var absolut inte sugen att följa med till ishallen och titta på när Vilja hade hockeyträning, men det ville Ninja. Själv ville jag åka till Åsby Hem och Trädgård och strosa runt då de hade kvällsöppet, det ville Meja gärna följa med på. Så vi tog med oss mormorn och åkte iväg.

 
Det var riktigt mysigt att strosa runt där inne med lite julmys dessutom. Meja var riktigt nöjd hon också. Nu blev det inget större inköp där idag. Men en julkula (som ska hänga i sovrumsfönstret), fyra små plastkrukor så jag kan ta skott från pelargonerna i köket och såklart lite blomjord också. Och eftersom vi var där under deras speciella öppettid 18.00-20.00 så fick jag 20% rabatt på mitt köp. Så det kändes bra när jag gick därifrån!

 
Men innan vi gick passade mormorn på att ta ett kort på mig och Meja tillsammans vid den riktigt ståtliga påfågeln som de har uppställt bland alla juldekorationer. Tjusigt!

Vi hamnde sen en snabbis på Jula här hemma i vår stad. Mormorn köpte sig en ljusstake innan vi for in till Rusta. Jag var på jakt efter sängkläder till tjejerna, men tyvärr så var det jag ville ha slut. Då tappade jag suget och ville inte ha något alls. Meja hittade dock tre stycken renar i olika färger som hon så gärna ville köpa till henne och sina två systrar. Omtänksamt! Så de tog mormorn och betalade. 10 kronor styck.

Vid utgången fanns en riktigt stor jultomte som Meja ville ta kort vid. Tänk att ha dem hemma på uteplatsen?! 

 
Sen tog vi en snabbmiddag på Sibylla (varsin barnmeny med pannkaka) innan vi sen begav oss hem igen. Nu ligger Meja nedbäddad. Duscha hann hon också med trots att vi kom hem lite sen!

Det var riktigt mysigt att bara ha en eftermiddag med Meja sådär. Bara hon och jag. Ja och så mormorn förstås. Det händer inte ofta att jag har Meja ensam då hon gärna gör allt Vilja gör i vanliga fall. På så vis hamnar ofta Ninja lite utanför. Men att bara få rå om Meja, hålla henne i handen och skämma bort henne med tid. Det var nog precis vad både jag och Meja behövde ♥
 

När jag blir sådär malligt stolt

Sedan hockeysäsongen började i augusti så har Vilja varit väldigt lite på träningarna med Team 07. I början ville hon åka på alla träningar, men vart efter matcher började spelas så tog det liksom lite stopp. Även om Vilja tränade med sitt tjejlag (och hade typ mer istid än grabbarna i 07) så blev hon aldrig kallad till match. Vilket sved. I och med att hon går i samma skola som tre av hennes lagkompisar så pratade de ju såklart om den kommande matchen och så vidare när de sågs i korridorerna och på rasterna. Vilken sen Vilja frågade mig om hon var kallad till. Vilket hon aldrig blev även om vi anmält henne i intresseanmälan att hon ville/kunde vara med. Det slutade med att Vilja vid ett flertal gånger grät i duschen för att hon inte fick spela match med killarna. Som hon anser, sina vänner. Sitt lag som hon spelat med de 2 senaste säsongerna. Att hon grät gjorde mig så vansinnig, ledsen och besviken på laget. Till deras försvar så sa ledarna att det var för att hon skulle spela match med tjejerna istället. Men så tidigt i säsongen så hade inte tjejerna börjat spela match. Hur som så ville inte riktigt Vilja träna med grabbarna på ett tag. Jag bad ju då om att de skulle dra tillbaka Viljas beställning av lagkläder, för om hon inte var en av laget så ville jag ju absolut inte betala en summa för något som hon inte känner sig hemma i. Därmed även valde att inte sälja något för laget eller bistå med några pengar till lagkassan heller för den delen. Men så igår hade jag anmält henne till träningen och hon såg fram emot den. Ombytt och klar i tjejernas förråd (där hon har sina grejer) sprang hon genom korridoren och gick till slut försiktigt in i grabbarna omklädningsrum 10 minuter innan träningen skulle börja.. Hon ställde sig försiktigt vid väggen men så ropade ena kompisen; "Vilja, kom och sätt dig bredvid mig". Alltså, som mamma och stå utanför omklädningsrummet, få höra de orden. Tror hela jag värmdes upp och log från öra till öra. Hon var liksom lite hemma. 

 
Träningen gjorde hon riktigt bra. Hon trivdes på isen med grabbarna men var ju samtidigt lite off i och med att grabbarna hade andra övningar än vad hon var van vid. Men hon kämpade sig igenom och var riktigt i farten lagom till slutet av träningen. Jag hade ju dock kryssat i att hon inte ska träna med grabbarna på torsdag (då hon har basket också men mycket tidigare) men efter träningen så bad hon om att få vara med ändå. Så jag ändrade i appen till att hon skulle komma. En av ledarna kramade om Vilja efter träningen och sa att han var glad att hon var med igen. Vilja växte nog några centimeter på grund av det också!

Taggad lämnade hon i alla fall tillbaka träningtröjan för den träningen och gick in till omklädningsrummet där hennes lagkompis Melissa från tjejlaget satt. Tillsammans skulle de nämligen vara maskotar för A-lagets hemmamatch mot Göta Traneberg. Matchtröja på med sitt egna namn på ryggen. Vilja har fått nummer 15 på sin tröja! Så gav de sig ut tillsammans med de stora killarna på isen och hade uppvärmning, Vilja var ju dock redan väldigt uppvärmd och klar, men hon njöd av att vara på isen med de stora! Sina förebilder!


(I bakgrunden syns en av hennes favoriter, nummer 16 Carl Wallin.
Dessutom har hon nummer 15, Kim Näslund som favorit och är ju nöjd av de två delar samma tröjnummer!)
 
Skott på motståndarens målvakt och in i mål mellan benen. Mycket nöjd tjej försökte hålla tillbaka sin lycka efter fullträffen (även om målvakten faktiskt släppte in den med flit). Vilja skyndade sig att duscha efter den straffen och vi tittade sedan klart på matchen som gav grabbarna en vinst! 

"Jag är sådär malligt stolt över Vilja. Den viljan hon har i sig, vet jag inte ens vart den kommer ifrån. Drivet hon har för det hon vill och beslutsamheten till att göra det också. Jag ser verkligen upp till henne som en liten tjej, som vet vad hon vill. Jag stöttar henne i hennes egna beslut. För allt måste ske på hennes villkor. Jag tänker inte tvinga henne till varken träningar som hon inte känner sig bekväm med eller matcher som faktiskt inte är hållbara för henne som spelare."

Nu laddar vi om för tjejträning för alla ikväll. Då är även Meja och Ninja ute på isen och tränar. Vilja ställer ju sedan upp imorgon på Team07 träningen och sen tar vi en hockeyledig helg igen. Det var planerad match i helgen på lördagen för Vilja och Ninja, men då vi var för få deltagare valde ledningsgruppen, under ett möte i måndags, att den skulle ställas in. Men så blev det tydligen inte då tränaren har andra åsikter om hur allt ska skötas och spelas. Men så blev det samtal/meddelanden hit och dit igårkväll och allt riktigt rörigt. Jag, Vilja och Ninja åker inte på match på lördag (Rickard och Meja är uppbokat på annat sedan långt tidigare) dessutom var det en cup på söndag som också varit riktigt rörig med inför så vi valde att återkalla tjejernas deltagande på den också.

"Ibland har jag god lust att hissa min vita flagga och säga att jag ger upp so hockeymamma. Oordning och kaos i laget. Kanske ska hon sluta i tjejlaget och gå tillbaka till Team07? Där allt sköts lite bättre.."

Ja, så ser ju dagarna ut för oss nu för tiden. Men känns ändå skönt att kunna välja bort och välja till utifrån vår egna planering och så vidare. Vi försöker hitta en sån bra balans i allt vi gör. För att vi ska leva och barnen ändå ska få göra det som de gillar allra bäst! Att på spela ishockey ♥
 

Dagens skörd

Idag var min plan att åka till Västerås för att handla en julklapp till min systerson som jag spanat på. Jag passade på att unna min en latte i bilen på vägen dit. Måste nog sluta med såna dåliga vanor. Men när jag åker ensam i bilen så är en latte och bra musik en riktigt bra kombo!

 
Det gick bra att köra dit trots slask på vägen, dock har Rickard sagt att två nya däck behövs (då han vill att jag och tjejerna ska åka så säkert vi bara kan i bilen). Jag hade en ren bil när jag åkte dit, men kan lova att den inte var ren när jag var framme. Fy för att ligga bakom lastbilar på en landsväg, dessutom dåligt med spolarvätska och samma visa hem igen. Men det går ju att tvätta bilen för spolarvätska blev bilen servad med när jag kom hem till min parkering igen. Gillar full service sådär, bara att ringa ett samtal!

Jag lämnade av mina inköp hemma och åkte iväg och tog en lunch med mamma. Är tacksam över att både mamma och Rickard tänker på att jag är ensam om dagarna så jag får sällskap ibland över lunchen. Annars finns risk att jag faktiskt glömmer att äta. Vilket kanske inte är så bra med tanke på att jag fick gå ner en storlek på byxorna när jag köpte nya igår! 

 
Men hemma igen så fick jag slå in mina klappar. Blev ju lite spontant sådär till tjejerna också. Har svårt att låta bli när jag hittar något jag tror de skulle uppskatta i julklapp. Nu är alla julklappar till övriga släkt och vänner inköpta så nu behöver vi bara lägga fokus på tjejerna. Det känns också bra. Lite smått och gott är ju redan inhandlat, men känslan av att få julshoppa i Stockholm nästa vecka, den känslan ♥ Sen att jag ska till läkaren i Stockholm på eftermiddagen är en annan dag. Jag får shoppa först i alla fall! 

Nu är klapparna gömda i en stor säck i hörnet av min klädkammare. Dit tjejerna inte tar sig. Ska vänta in klockan och sen är det dags att hämta hem Ninja från skolan. Och passa på att handla lite. Vilja och Meja går hem själva från skolan klockan fyra idag då det var någon aktivitet de ville vara med på. 
Sen blir det ishallen. Vilja har hockeyträning med Team 07 klockan 17.00 (hon måste börja få lite morot till träningar igen) och direkt efter det ska hon dessutom vara maskot till A-lagets hemmamatch på Göta Traneberg. Blir en riktigt tjejkväll i ishallen för mig och tjejerna då Rickard ska iväg på annat! 

Men nu får det bli en kopp kaffe innan jag beger mig ut i vinterlandskapet vi har här hos oss (men som tyvärr tänker försvinna till helgen då det väntas plusgrader..)
Ha er en fin tisdag kära ni!