Tjejernas första basketmatch

Idag var det dags för tjejerna att äntligen få spela sin första basketmatch tillsammans. De har ju sedan september spelat i ett skolbaketlag som en kille från Eskilstuna Basket's herrlag leder. Mycket uppskattat för mina tjejer kan jag lova och killen är riktigt bra!

 
Matchstart klockan 10.10 i Bollhuset och Edvardslundsskolan mötte Västerås. Ett lag med enbart tjejer, vårt lag hade 2 killar med och 5 tjejer. Lagen spelade riktigt lika faktiskt. I Easy Basket får inte statistik föras men jag vet att mina tjejer gjorde en grym insatts. Att Meja dessutom är ett år yngre än alla de andra.. Det syns inte.

 
För hon är ju trots allt lite längre än sin egna storasyster ♥

Match nummer två spelades 11.20 och även där en riktigt jämn match då de mötte Köping. Ett lag med bara killar istället. Mycket nöjda över sina egna insatser kunde vi runda av vår stund i Bollhuset för dagen.
Den 9 december är det återigen dags för ett sammandra i basket i Bollhuset för våra tjejer. De hinner träna lite mer tillsammans och med lite tur kanske fler i laget från skolan kan vara med under den matchen! 

Förutom den tjutande visselpipan så är basket bra skönt att titta på. Fart och fläng och i en varm hall. Så vi låter såklart tjejerna spela basket så länge de vill! Meja verkar trivas riktigt bra och dessutom utvecklas hon mycket för varje träning. 

Vi tackar såklart tjejernas farmor och farfar som kom och hejade så gott på sina barnbarn också. Tjejerna var bra malliga när de nätade korgen och hade publik! 
 

Kommentera här: