Träningsmatch för tjejerna

Idag ska Vilja och Meja spela sin första träningsmatch för säsongen. Så vi ska styra bilen mot Södertälje om lite drygt en timme. Ninja är ännu för liten för att spela match, men får hoppas det blir någon match i slutet av säsongen då alla tjejer får vara med. Nästa år bör hon kunna gå på dispens. 

 
 
Tjejerna är laddade och strax ska jag fixa till havregrynsgröt till frukost. Och sen stanna till på affären och köpa mellanmål. Det vart helt omöjligt att handla på Ica igår då det var en massa jippon och hela butiken var i ett enda kaos. Så stannar på vägen till ishallen och handlar till tjejerna, så ska vi packa in utrustningen också.

Det positiva med att det bara är två av tre tjejer som ska spela är att utrustningen (de två backarna) får plats i bagaget på bilen utan problem. Jobbigare blir det när de är alla tre som ska spela på bortais. Lär behöva byta in min bil snart. Men då blir jag så extrem istället och vill ha en Amarock.

Nu önskar jag er en trevlig söndag. Jag ska frysa i en ishall i Södertälje. Också lockande på sitt vis!
 

I väntan på målaren

Den här idén med att göra om i sovrummet blir ju bara mer arbetad än jag tänker från början. Men den nya väggen blev riktigt snygg. Och i och med det så krävs det ett besök på IKEA, snarast möjligt. Planen var ju att åka dit i onsdags efter tjejernas träning, men hamnade i kö vid broöppning i Kvicksund som senare visade sig vara att bron inte gick att stänga så vi vände hem igen. Så inget inköp på IKEA ännu. 

Hur som.. För när jag väl valde att flytta min stora byrå så upptäckte jag ju att jag lyckats dölja avskavd tapet bakom den. Och nu när den väggen är "fri" från möbler så ser det ju inte alls okej ut och nu har jag gått och stört mig på den väggen hela veckan typ.

 
Så idag kommer målaren hit och ska sätta upp de två våder som behövs för att jag ska bli nöjd. Han dyker nog in när som helst och kör spacklingen. Sen kommer han tillbaka i eftermiddag och sätter upp dem. Så snabb och smidig målare. Dessutom ska jag passa på att fråga hur mycket tapet det går åt för Viljas långvägg. För den ser inte heller så rolig ut. Har hittat tapet nu så behöver bara veta hur många rullar jag behöver köpa.

 
Hatar att det är lite smått kaos här hemma. Speciellt när jag drar upp rullgardinen i sovrummet och byrån står inte alls där den ska stå. Ger mig en liten känsla av panik. Men men.. Till kvällen så är ju allt klart och jag kan pusta ut. 

Och nu när jag tittade i appen för IKEA så upptäckte jag att ena varan är slut i lager och beräknas inte vara i butik fören den 3 november. Suck! Nu får jag tänka om lite igen helt enkelt. För inte fanns det på IKEA i Kungens Kurva eller i Örebro heller. 

Jaja, snart är målaren här och jag får väl bli nöjd med det så länge (på grund av att jag inte är nöjd så kommer bilder på det färdiga sovrummet senare)
 

Ljuset i tunneln

Det är blandade känslor idag faktiskt. Mest åt det bättre hållet, men samtidigt så snurrar ju tankarna helt galet i alla fall. Men på sikt så ska det väl bli bättre det också.

Det blev en lugn morgon hemma med barnen innan de lämnades i skolan. Kom lagom hem och gjorde kaffe så ringde läkaren upp enligt utsatt tid. Alla prover såg ju bra ut och för tredje gången så visade det reumatiska provet negativt. Vilket på sitt vis är väldigt positivit. Att jag inte har den sjukdomen. Så lättad var jag ju. Men så kommer ju såklart frågorna om varför jag har ont i mina leder. Och just specifikt i mina armbågsleder. 

Läkaren valde att sjukskriva mig 100% fram till mitten av oktober. Då har jag dessutom haft möte med min chef, HR-chefen och så min representat från facket. För att se om jag får andra arbetsuppgifter eller annan tjänst. Då tyckte läkaren att jag skulle testa på att arbeta 25% till en början och sen gå upp till 50% för att slutligen sikta mot målet på 100% igen. Det låter som en bra plan. Sen får vi ju bara hoppas på att den håller också. Läkaren satte även in tabletter, utöver Alvedon, som jag ska ta en stund framåt med hopp om att det ska lindra. 

Så på ett sätt så kändes ju samtalet skönt, det vill säga; fortsatt sjukskrivning och negativt provsvar på blodprovet. Nackdelen med det negativa är ju att jag inte vet vad som är galet. 

Då gjorde det inte heller så mycket att ett brev från reumatologen på sjukhuset inte tar emot min egenremiss utan hänvisar mig tillbaka till vårdcentralen.

Och mitt allt det negativa så kom det lite positivitet i det hela. CityOrtopedi i Stockholm har mottagit min remiss som blev vidarebefodrad från Specialistcenter Scandinavia här i Eskilstuna. Och jag har fått en tid till dem i oktober. Jag ska alltså få träffa någon utanför vårdcentralen som i alla fall vill höra vad jag säger. Sen hur vi går vidare där är ju en annan sak. Men just att få träffa någon. Där tändes mitt hopp en aning. Ljuset blev lite starkare i tunneln. 

 
Nu sitter jag hemma i mitt kök och bara är. Tjejerna tittar på tv och vi ska ta oss till ishallen om några timmar för hockeymatch. Jag är både trött och frusen, samtidigt som jag är pigg och redo för kvällen. Dessutom är jag sugen på lösviktsgodis, så det får bli ett stopp på godisaffären på väg till ishallen!

Önskar er alla en trevlig fortsättning på denna fredag! För nu blir det soffmys med tjejerna en stund ♥