Säsongen börjar och vi gör val i livet

Sommaruppehållet är nu slut och vi blickar fram mot säsongen. 

 
Dessa tjejer var skapligt redo när det var dags att beträda isen för första gången denna säsong. Full mundering på för att se om allting passade drog de iväg. Nu fick ju Vilja nya hockeybyxor i present av sin farmor och farfar så vi behövde faktiskt inte köpa något nytt för säsongsstarten i alla fall.

Nu är det ju så att Meja och Ninja tar ett uppehåll från ishockeyn denna säsong. Inga hockeyträningar för deras del. Men en hel del allmänhetensåkning lär det bli för oss tjejer ändå! Dessutom lär ju alla tjejer vara med på World Girls Hockey Weekend som brukar arrangeras i oktober. Men om det är ju bara om vår klubb arrangerar det förstås. Dessutom är det inte en hel weekend utan endast nån timme ungefär. Men i alla fall..

 
 
Meja lägger all fokus på basket istället. Kanske, om hon känner för det, så ska vi se möjligheterna till att hon får träna i ett till baksetlag med tjejer i hennes ålder. Men just nu velar hon och hon får såklart göra sitt egna val när tiden börjar bli redo. Förhoppningsvis drar basketträningarna igång i början på september.

Ninja fortsätter också med sin basket och så har hon ju nu lagt till med fotboll också. Så för henne var det inte så svårt att göra ett uppehåll med hockeyn. 

 
Vilja som idag körde ett ispass på två timmar är mer än redo för säsongen. I år lägger hon dessutom fokus på sitt Team 07 som hon spelat med sen hon gick av isen med hockeyskolan. Ett fantastiskt gäng med grabbar i hennes ålder som gillar att Vilja spelar med dem. Och Vilja blir såklart riktigt bra bemött i laget också även när de åker iväg på bortamatcher och så.. Hon är liksom en i gänget även om hon är ensam tjej i laget. Där trivs hon riktigt bra! Visst kommer hon få köra lite pass med tjejlaget också och kanske köra någon match också ifall hon får möjlighet. Men fokus på Team 07 denna säsong. Dessutom har Rickard klivit in som tränare i det laget också. 

Vilja fortsätter såklart också med sin basket i och med att den endast är en gång i veckan. Alltid lite bra att ha enn annan sport att variera med kanske. 

Barnen gör sina egna val här i livet. Vi ger dem bara materialet för att lyckas med sina val. Jag kan inte tvinga mina barn att utöva en sport som de inte brinner helhjärtat för. För kanske ville Meja och Ninja bara spela ishockey för att Vilja gjorde det. Och kanske tycker Meja och Ninja att det är roligare att titta på Herrarnas matcher än att faktiskt utöva sporten själva. Tiden får visa. Kanske går de på is igen i höst eller till slutet av säsongen. 

Hur som så är vi alla redo för säsongen. Vare sig det är ishockey, baket eller fotboll. Den aktiva familjen påbörjas nu. Vi får se när vi får tid över till annat!
 

Kommentera här: