Sportlov del 3 - skridskodisco

Ninja var väldigt pigg när jag kom hem från både jobbet och det där jobbiga mötet med jobbet innan lunch. Så vi for iväg och handlade termoleggings till tjejerna då det nämligen nalkades skridskodisco i vår ishall. Ett samarbete med de fyra klubbarna som använder vår ishall. Så strax innan klockan 17 var tjejerna redo att kliva ut på isen för två timmars skridskoåk med härlig musik och dämpad belysning.

 
Det var en riktigt uppskattat aktivitet i vår hall då isen kryllade av barn i olika åldrar upp till och med årskurs sex. Blir spännande att läsa från klubben sen om hur många barn som faktiskt deltog. Varje barn fick en biljett, för att de skulle kunna hålla koll. Entrén var ju såklart gratis!

Ninja tog sig ut på isen en stund, men lite drygt en halvtimme senare kom hon av och ville byta om.

 
När det är skridskodisco så behöver man ju inte ha hela hockeyutrustningen på sig. Så då får man ha tyllkjol och stickade vantar, som ens mormor har gjort. Då är man nöjd! Meja åkte strax runt en timme, sen kom även hon av. De fick en varsin läsk och en chokladbit. Det var ju trots allt disco.

Sen säckade Ninja ihop igen. Vi satt i förrådet och gosade. Hon frös och ville bara vara nära.

 
Så när det var en kvart kvar av istiden för de yngre (årskurs sju och uppåt hade istid mellan 19-21) fick jag dra av Vilja av isen. Hon hade lätt kunnat åkt ett tag till. Men Ninja ville hem så Vilja var snäll nog och klev av utan några större protester i alla fall. Lika så hon fick ju en läsk och en chokladbit att äta i bilen på vägen hem. 
Vi passade på att stanna till på Ica Slagsta för att handla hem lite mer frukost till morgondagen. Tjejerna hinner ju äta frukost innan jag ens kommit hem från jobbet. Så jag har knappt någon aning om vad som behövdes. Men vi lyckades göra ett bra inköp innan vi tog oss hem.

Ninja bytte snabbt om till pyjamas och fick en dos Alvedon. Alla vi fyra tjejer satte oss i Viljas säng och läste en kort godnatt saga. Tror knappt jag hann läsa sista sidan innan Ninja sov. Innan klockan åtta dessutom. 
Vilja och Meja ligger i våningssängen i Mejas och Ninjas rum och tittar på Viaplay med deras Apple-tv. Men de somnar nog när som helst de också, så jag får gå in och stänga av.

Själv ska jag göra mig klar för sängen jag också. Det är bra jobbigt att gå upp 05.15 när resten av familjen får sova hur länge de vill. Men jag biter ihop och kör de sista två dagarna på jobbet denna vecka. Men fortfarande två dagar kvar att hitta på saker med barnen också under dagarna. Vi får se vad vi hittar på imorgon!
 

När man kan ta på något, men ändå inte

 
Framtid är oviss. Vi vet knappt vad som ska hända imorgon. För även om allt är planerat i minska detalj, så kan ändå allt rasa samman hur lätt som helst.

Samtidigt kan jag liksom ta på det. Jag kan ta på framtiden. Jag vet vad som ska hända. Men när och hur, det är ännu ett oskrivet kapitell i mitt liv. Spännande på sitt sätt. En lättnad av att det faktiskt finns en framtid där. Men skrämmande över vad som faktiskt kommer att ske. 

Hur som helst så vet jag att framtiden ska göra mig bättre. På alla sätt och vis. 
Just nu sitter jag i en buss. En buss som någon annan kör för mig. Någon annan bestämmer färdriktningen och jag får inte riktigt ännu veta vart hållplatsen för mig är. Och inte heller vad som väntar där. Men jag vet att allt är mitt val. Jag vet att jag kan kliva av bussen om jag ser att hållplatsen inte alls är dit jag behöver komma för att göra mig bättre.

Men inom sin tid får jag en plan över min framtid. Jag ska bara behöva må lite dåligt i ovissheten för en stund!
 

Sportlov del 2

Jag hade ju ingen större lust att kliva upp när klockan ringde imorse, men jobbet väntade. Och lika så kaffet på mitt sängbord. Men jag tog mig igenom mina två timmar på jobbet, men en liten utryckning från räddningstjänsten, då brandlarmet gick igång. Kan lova att det var kallt att gå ut i kylan i bara tröja och tofflor. Men växthuset fick värma gott en stund tills det var okej att gå in igen.

Hemma väntade tjejerna. Redo med underställ för att åka till ishallen. Eftersom tjejernas fritids skulle åka dit idag så ville tjejerna också åka dit. Så även jag gjorde mig redo med underställ och värmeställ för att avnjuta några meter på skridskor.

 
Jag orkade faktiskt med att åka i lite drygt 40 minuter med barnen. Sen orkade jag inte buta ihop längre och foten värkte för mycket. Eftersom jag har nya skridskor så är de ganska så hårda och därav skaver lite på ovandelen av min fot. Vilket i sin tur gör ont på mitt lilla stygn.

 
Men tjejerna fick leka lite längre med sina vänner. Fritidsledaren är en favorit och han roade tjejerna riktigt gott. Vilja försökte till närkamp med klubba och puck. Hon fick helt klart kämpa riktigt mycket den stunden och det gillade hon. Meja hittade sin klasskompis som hon slog följe med och Ninja klev av isen strax efter en timmes åkning. 

Och så började hennes feber. Hon frös och ville endast sitta nära mig i väntan på att tjejerna hade åkt färdigt. Jag ringde och avbokade vår lilla uppgörelse med hundrastningen också då Ninja behövde hem och sova. 

Så snabb lunch i form av pasta och stekt falukorv. Därefter en dog flytande Alvedon (Ninja hatar den munsönderfallande tabletten) Sen bäddade hon ned sig själv i min säng och väntade på mig. För visst får man sova med mamma när man är lite krasslig?!

 
Hon sov dessutom i närmre 3 timmar. Fortfarande varm och tagen när hon vaknade, men middag åt hon med skaplig apiti men var lite ledsen för att hon missade mellanmålet. Så jag tog mig till Ica Maxi och handlade lite frukt och turkisk yoghurt och slängde ihop en fruktsallad till kvällsmål istället.

En ny dos Alvedon och nu ligger hon återigen och sover i min säng. Jag tänker snart göra henne sällskap.
Imorgon väntas en något tung dag. Möte med jobbet står på schemat, utöver min ordinarie arbetstid!