Varannan dag VAB

Vi försöker vara jämställda när det kommer till vård av barn. Fast stundom så förstår jag inte varför Rickard ska missa två timmar av sitt arbete så jag får gå och jobba mina två timmar. Men jag får och andra sidan arbeta mina två timmar och han får ju sen arbeta 6 timmar. Så lite jämställd är det ungefär. Men det kommer ju såklart dagar då han inte kan missa sina två timmar heller. Då får jag såklart bli hemma även mina två timmar.

 
Idag var en sån dag. Jag blev hemma med denna pigga, energifyllda, trötta och icke-ätande lilla varelse. Feberfri är hon sedan igårkväll vilket gör att hon kanske kunde gått till skolan imorgon, men i och med att hon enbart petar i maten och inte ens äter favoritmaten, så lär inte skolan gilla att hon kommer på så vis. För i skolan är det ju såklart en helt annan miljö än hemma. Så även om hon är pigg och full av energi hemma, trots att hon inte äter som hon brukar, så skulle hon säkert inte orka med flera timmar i skolan. Och att hon dessutom sover mellan två och tre timmar efter lunchen här hemma. Då är man inte riktigt frisk ännu, även om febern håller sig borta.

Men imorgon får jag gå till jobbet och jobba mina två timmar och Rickard är hemma. Jag är ju hemma strax efter klockan nio så då hinner han ändå med en hel del på sitt jobb när han kommer dit. Och på så vis så har vi kört varannan dag VAB för Ninja. Väldigt jämställt rent sådär kan jag tycka.

Vi får väl se om hon är pigg och matätande nog för att gå till skolan på fredag. Vilket hon så gärna vill då hon har sin finskaundervisning. Men är man inte ätande som man ska, så ska man inte gå till skolan heller. Och om hon blir hemma även på fredag, så får jag snällt vara hemma då!

Men vi hoppas ju såklart att våran lilla energiknippe till tjej är återställd för skolan på fredag. För både hennes och våran skull! 
 
1 Bea:

skriven

Hoppas hon kryar på sig ♥
Här fick J ta all föräldraledighet då jag redan var sjukpensionär.
Han var ledig maj-juli de första åren och fick uppleva allt jag fick 🤗 Papporna är minst lika viktiga 😙
Kram på er

Svar: Jag har tagit den mesta föräldraledigheten i och med att jag inte hade något jobb under den tiden. Men sen har faktiskt R fått tagit den mesta VAB'ben då jag tyckt om mitt jobb alldeles för mycket 😃 Nu när livet är som det är så har jag absolut inget emot att ta VAB'ben alldeles själv
Marie

Kommentera här: