Mot mörkare tider

Jag har svårt att se att idag är det ljusaste dagen på året. Hela dagen har det varit grått här. Och regnigt. Okej, vädret är ju svårt att styra men det känns ganska så tråkigt att sommarsolståndet blev en riktigt kass dag. Vädermässigt!

Människomässigt för mig så har den inte alls varit dålig. Jag åkte förbi jobbet en sväng. Lite trevligt ändå. Känner mig väldigt välkommen bland mina kollegor. Så jag blir ju såklart lite nedstämd efteråt när jag inte riktigt kan komma tillbaka till dem. Inte ännu i alla fall. Men vi får se vad sommaren ger. 

Jag och tjejerna har handlat inför morgondagen. Middagen som ska ätas här hemma med mina systrar med familjer och så mamma. Vi har handlat presenter till systerson Elias, som fyllde år igår, men firas imorgon. Och så har vi faktiskt bara varit hemma också. Min kropp är ju inte riktigt helt okej ännu, så då får mitt tempo gå i det lite lugnare.

Kvällen var alldeles mysig med tjejerna. De fick sig en varsin godispåse trots att det inte ens nästan är lördag. En ny glass från mormorn att testa. Jag gillade den inte. Men tjejerna åt. De har druckigt lite läsk och vi har lyssnat på musik. Bara umgåtts i soffan, utan att tv.n faktiskt var på. Sen kröp de ner i sina sängar och surfade runt på telefonerna en stund innan jag gick och hämtade dem.

 
Jag har satt mig i soffan igen. Tänt upp lite värmeljus på bordet och gjort mig en kopp te. Bara det ger en känsla om att hösten knackar på. Riktigt så illa ska det ju inte vara. Men värmeljus och te i soffan med sovande barn i sina sängar och en man som är på vift med sina vänner.. Då kan jag ändå känna en slags ro i kroppen. En uppladdning av batterier på något vis.

Har dessutom tänt fönsterlamporna. De har ju inte varit tända sen i april skulle jag tro. Men regnet smattrar på fönsterbrädan. Även det låter rogivande. Träden blåser utanför och jag kan till och med höra Ninja snusa lite i sömnen, då hon gick och somnade i min säng. Ska såklart lyfta tillbaka henne till sin säng när jag ska göra mig redo för kvällen. 

Jag älskar sommaren. Och allt som hör till. Men kan inte annat än längta lite grann till de mysiga höstkvällarna i soffan med värmeljus, te och kanske en bra bok. Samtidigt så vet jag; att innan de varma dagarna är över så sitter jag återigen i den kalla ishallen och de efterlängtade kvällarna i soffan blir färre. 

Så jag tänker stänga ner datorn om en stund. Dricka upp det sista i koppen och bara andas in denna kväll. 
Att gå mot mörkare tider kanske inte är så tokigt ändå!
1 Johanna:

skriven

Mysigt och tända ljus, skönt och kunna göra det ibland på sommaren, verkligen rogivande och höra regnet smattra! :)

Ja jag kommer nog med vara periodare på det där med rent och fint, men jag hoppas jag skippar det mer.

oh men du är superduktig på ta selfies tycker jag, får gå en kurs med dig :P

Trist du inte kan gå tillbaka till jobbet ännu, hoppas sommaren ger bättre besked :)

Kommentera här: