Utflykter i dagarna två

Att få vara ledig med hela familjen är nog det allra bästa som finns. Att kunna hitta på saker tillsammans. Som alla blir riktigt nöjda med. Det ger energi till att orka alla dessa andra dagar. Familjen har haft två fantastiska dagar tillsammans. Och ändå är våran ledighet inte slut ännu.

Torsdagen spenderades i Katrineholm efter några mil i bil. Barnens farmor och farfar är iväg på kennelläger och vi överraskade dem med att komma förbi för att hälsa på och titta på vad de gjorde på lägret.

 
Promenad med hundarna efter lunch. Tjejerna turades om att hålla i Nils koppel medan farfar höll Q i koppel.  Farfar böjd hela familjen på glass i det riktigt härliga vädret. Och dessutom köpte vi med lite fika att kunna sitta bredvid och titta på när de hade lite träning.

 
Tjejerna (och jag) är riktigt imponerad över hur duktig farfar är med Q ute på en bana sådär. Rickard är ju van att spendera flera timmar på en hundklubb och tjejerna verkar älska det också. Dock lite rastlös i benen efter en stund och solen drog i moln och såg till att vindarna blev kalla.

Så istället följde vi med farmor till stallet. Där skulle hästen ryktas, matas och släppas ut i hagen. Och stallet är något som tjejerna älskar att åka till. Tjejerna hängde efter Mathilda en hel del också och fick hjälpa till så gott de kunde med att fixa i boxarna och så. Det var helt klart tre lyckliga tjejer som satte sig i bilen när vi åkte hem sen.

 
Hela familjen somnade ovaggad då vi dessutom visste att vi skulle kliva upp redan klockan fem dagen efter. Det nalkades en dagskryssning med barnens mormor under dagen. Båten som gick 07.45 fick oss att behöva åka hemifrån redan 05.30. Men alla tjejerna var så duktiga och vi kom oss iväg precis som vi skulle.

Lagom när vi lade ut så gick vi ut på däck för att kolla på allt runt om där ute. Vikande till mötande fartyg och frös en hel del i de kalla vindarna. Men barnen var nöjda!

 
Viking Grace, som vi gick ut med, har ett helt fantastiskt utbud för barnen att leka på. Lekrum och bra shopping i taxfree-butiken. Vi vuxna kunde i lugnan ro bara sitta och njuta av de lyckliga barnen. Gott kaffe. Härlig utsikt genom de stora fönstrena. 

 
Lite missnöjd med lunchbuffén i och för sig. Inte alls något bra utbud på det varma, inte för min del i alla fall. Men vi lyckades ändå äta oss riktigt mätta på det goda som fanns. Tjejerna fick ju kidsbuffé men Meja skulle minsann äta mest av den vanliga buffén. Älskar att mina barn inte alls är kinkiga med maten och det har de aldrig varit.

 
Familjeliv. Det bästa som finns helt enkelt. På ett blåsigt ålandshav.
Det bev fartygsbyte i Långnäs på Åland. Då steg vi på Amorella hem och tjejerna fick mer lekrum att utforska. Ville Viking kom på besök och tjejerna hade dansstopp och pälsiga kramar med honom. Mera lek i lekrummet med personal, så tjejerna vann en varsin fidget spinner. Tatueringar på armen och ansiktsmålning (eller målning på arm). 

 
Det var helt klart lyckliga tjejer efter denna resa. Med mormor som sällskap gjorde oss alla riktigt gott. Att få rå om henne eller hon rå om oss. Det är både och. 

God mat. Goda drycker. Perfekt shopping i taxfreen. Och alldeles fantastisk utflykt med familjen. Vilken härlig fredag med andra ord ❤

 
Ni som följer mig på Instastoriy har ju sett allt vi gjort redan i och för sig. Men det är svårt att få ut de rätta orden på bilderna när man upplever dem. 

Nu är vi lediga i två dagar till tillsammans. Jag och tjejerna får en ledig måndag också. Vi ska göra det bästa av dessa dagar. Tvätten är igång. Vilja sover fortfarande. Väderappen säger att det blir en molnig dag. Men i mitt hjärta skiner solen alldeles underbart!

Ha en fin lördag kära ni!
 

1 Bea:

skriven

Men så härligt ni haft det ❤
Vi har krattat gården vi... 😂
Kram och fortsatt trevlig ledighet 🤗

Kommentera här: