När vardagen bara flyter på

Ibland är det bra jobbigt att starta sin arbetsdag redan 06.25 på morgonen. Har man ens vaknat då? Knappt, men på jobbet är jag den tiden. Ombytt och klar med en kopp kaffe i väntan på att få dagens arbetsorder.


Idag blev det fåren på morgonen. Varje morgon kontrolleras fåren i Ekbacken. Vi tittar så alla finns, så att ingen är skadad. Vi kontrollerar även att strömmen på staketet är igång och att det finns vatten (som inte frusit till is under natten) i behållaren. En ganska mysig uppgift sådär på morgonen. Strosa runt i naturreservatet för att se att staketet dessutom är helt och att grindarna är stängda.

Sen flöt arbetsdagen på riktigt bra. Slänger in en lagom snygg bild på mig själv lagom vid lunch. Då var jag bra trött också. Men bara att kämpa på!


Sen var det bara att hämta Meja och Ninja på förskolan och fritids. Maken hade åkte iväg direkt efter jobbet för att hjälpa en av hans bekanta med ett pooldäck (om jag förstått det hela rätt..) Så jag fick ta med mig tjejerna ner till Torshargshallen där Vilja hade sin sista basketträning. Så härligt att få se Vilja utvecklats så mycket inom basketen också. För i vanliga fall är den maken som åker ner till träningen och väntar ut den.


Men sen var det hem, laga middag och fixa matlådor, fixa disken. Vika gårdagens tvätt och hänga dagens tvätt. Gå ut med soporna och springa ner på affären och handla lite. Sen duscha barnen, och mig själv.

Läxläsning för Viljas del. Läsning minsta 5 minuter varje dag. Tabellkamraterna ska övas in så de sitter. 15 uppgifter ska sitta under 1 minut. Kanske känna att det inte är en lämplig skoluppgift för en som går i 1an, men bara att gilla läget och göra de läxor som ska göras. Dessutom en skrivläxa som vi delat upp. En ruta för varje dag. Sen stupade tjejerna i säng redan innan halv åtta. Det blir nog lätt så när de kliver upp innan jag och maken har väckt dem på morgonen.

Nu sitter jag här i köket och dricker en kopp kaffe och njuter av det lugna och tysta (okej, torktumlaren låter lite från badrummet..). Ska strax flytta mig in till soffan och slå upp en bok istället.
Och med tanke på att alla dagens vardagsbestyr är gjorda så känner jag att det blev en bra dag idag!

Ha en fortsatt fin kväll kära läsare!!
 

Kommentera här: