Den rastlösa själen

Det här med lugna och lata dagar hemma verkar vara mindre blott för min man.. Tidigare, innan jag fick mitt körkort, så gjorda han allt för att få vara hemma en helgdag och bara vara. För han jobbade liksom i veckorna. Men den tiden har ändrats och numera klarar han inte av en ledig dag hemma, utan att gå mig på nerverna.

Midsommardagen var inget undantag. Den rastlösa själen, som vaknade sent precis som resten av familjen. Ville genast hitta på något. Trots att de flesta aktiviteterna är skapligt stängda idag, eftersom ibland måste ju större delen av befolkningen faktiskt få vara lediga.

Men medan jag springer runt med håret åt alla håll, iklädd pyjamas och åt en tårtbit från gårdagens tårta till frukost så sätter han sig och bokar hotell i Borås och gastar åt resten av familjen och säger att vi åker om en kvart. Så rastlös är han.

Jag och lovar. 15 minuter senare sitter jag i bilen. Skapligt i ordninggjord trots allt, packad väska till både mig och barnen, och så den rastlösa förstås. Tänderna är borstade och tjejerna på glatt humör ovetandes vart vi skulle. Sån är min man.

Parken stängde visst klockan fyra idag. Men vi hann se allt vi ville sen. Till och med så vi hade tid över att åka det guidade tåget runt parken.

 
Djurparken hade dessutom fått massa bebisar av olika slags djur och det var ju riktigt mysigt att se älg-bebisar, häst-bebis och så vidare. Som tjejerna njöt över vår tid i parken. Vi åt lunch Savannrestaurangen. Smarriga pannkakor till mig och tjejerna medan Rickard tog sig en kycklingsallad.

Tjejerna hann dessutom leka i Simbaparken också. Likaså som de gjorde förra året. Jag passade på att ta en bild på dem, på samms ställer, i år igen. Kanske blir det så att vi måste åka tillbaka nästa år också?!


2018
 
2017

Men att komma till hotellet för att vila fötterna en liten stund och sedan upptäcka att restaurangen är ständ på grund av att det är söndag (fast på en lördag) gjorde mig lite sur. Men vi hittade ett hambugerställe, som faktiskt inte ens är värt att nämnas vid namn. Ni som följer mig på Instastory såg vart jag taggade oss. Men då var jag ju taggad. Men när vi hade fått väntat på maten i över 50 minuter, då är man inte lika taggad längre som småbarnsföräldrar vars barn redan druckit upp sin läsk och klagar på att de är hungriga. Så nej, riktigt kass service då det var uppenbart att den stundande fotbollsmatchen och alla dess öldrickande gäster var lite mer prioriterade.

Så fort jag fått i mig min mat, som dessutom kom senare, så gick vi över till närbutiken och köpte med oss lite godis till hotellrummet istället. Så nu tittar vi på barnkanalen och ska strax ta och släcka ner våra lampor. Imorgon är en annan dag. Kanske med lite mer öppet på flera ställen! Så den rastlösa själen kan få ro!
 

Mot mörkare tider

Jag har svårt att se att idag är det ljusaste dagen på året. Hela dagen har det varit grått här. Och regnigt. Okej, vädret är ju svårt att styra men det känns ganska så tråkigt att sommarsolståndet blev en riktigt kass dag. Vädermässigt!

Människomässigt för mig så har den inte alls varit dålig. Jag åkte förbi jobbet en sväng. Lite trevligt ändå. Känner mig väldigt välkommen bland mina kollegor. Så jag blir ju såklart lite nedstämd efteråt när jag inte riktigt kan komma tillbaka till dem. Inte ännu i alla fall. Men vi får se vad sommaren ger. 

Jag och tjejerna har handlat inför morgondagen. Middagen som ska ätas här hemma med mina systrar med familjer och så mamma. Vi har handlat presenter till systerson Elias, som fyllde år igår, men firas imorgon. Och så har vi faktiskt bara varit hemma också. Min kropp är ju inte riktigt helt okej ännu, så då får mitt tempo gå i det lite lugnare.

Kvällen var alldeles mysig med tjejerna. De fick sig en varsin godispåse trots att det inte ens nästan är lördag. En ny glass från mormorn att testa. Jag gillade den inte. Men tjejerna åt. De har druckigt lite läsk och vi har lyssnat på musik. Bara umgåtts i soffan, utan att tv.n faktiskt var på. Sen kröp de ner i sina sängar och surfade runt på telefonerna en stund innan jag gick och hämtade dem.

 
Jag har satt mig i soffan igen. Tänt upp lite värmeljus på bordet och gjort mig en kopp te. Bara det ger en känsla om att hösten knackar på. Riktigt så illa ska det ju inte vara. Men värmeljus och te i soffan med sovande barn i sina sängar och en man som är på vift med sina vänner.. Då kan jag ändå känna en slags ro i kroppen. En uppladdning av batterier på något vis.

Har dessutom tänt fönsterlamporna. De har ju inte varit tända sen i april skulle jag tro. Men regnet smattrar på fönsterbrädan. Även det låter rogivande. Träden blåser utanför och jag kan till och med höra Ninja snusa lite i sömnen, då hon gick och somnade i min säng. Ska såklart lyfta tillbaka henne till sin säng när jag ska göra mig redo för kvällen. 

Jag älskar sommaren. Och allt som hör till. Men kan inte annat än längta lite grann till de mysiga höstkvällarna i soffan med värmeljus, te och kanske en bra bok. Samtidigt så vet jag; att innan de varma dagarna är över så sitter jag återigen i den kalla ishallen och de efterlängtade kvällarna i soffan blir färre. 

Så jag tänker stänga ner datorn om en stund. Dricka upp det sista i koppen och bara andas in denna kväll. 
Att gå mot mörkare tider kanske inte är så tokigt ändå!

Kaffe på sängen

 
Att få kaffe på sängen varje morgon av Rickard är något jag är bortskämd med. Lagom strax innan han åker till jobbet kommer han in med en kopp kaffe till mig och säger hej då. Jag får då tid att vakna upp innan tjejerna vaknar. Det ger mig tid att få kroppen att bli mindre stel. Värmen från kaffekoppen runt fingrarna är så mycket värt och jag blir på så vis mer rörlig innan jag måste ta mig upp ur sängen. För morgonen är alltid värst med stelheten i mina leder. 

Trots att tjejerna idag är lediga och jag inte behövde kliva upp tidigt så kom han in med en kopp kaffe precis som vanligt innan han åkte till jobbet. Det är mysigt, även om det är skönare att sova. Men och andra sidan så tar tjejerna sällan sovmorgon så det är ändå lika så bäst att kliva upp tidigt för min del också. Rickard sa dock att nästa vecka tänker han låta mig sova. Därmed förlorar jag min kaffekopp på sängbordet varje morgon.

Ninja kom upp kvart i sju imorse. Vilja och Meja strax därefter. Så det var lika så bäst att göra sig redo att kliva upp. Tjejerna leker på rummet och jag hade tid att sätta mig här vid datorn en stund. Strax dags att duka fram frukosten. Tvätten ska sättas igång och vi alla ska göra oss klara för dagen.

Jag ska in till jobbet en snabbis vid halv tio. Då får tjejerna åka till Rickards jobb en stund. Sen tar vi oss vidare till affären för att handla inför midsommarfirandet här hemma. Lite mat och dryck.

Vädret är inte det bästa idag. Jag fick trots allt vakna till regnsmatter mot fönsterbrädan. Lagom mysigt, men det ger mig tre rastlösa tjejer här hemma istället. Så vi får se vad denna dag erbjuder oss. Rickard kommer inte hem efter jobbet då han ska iväg och åka lite enduro/cross med några vänner.