60 dagar kvar till jul

Och nedräkningen har börjat..

Dekoration från förra året på vår hallbyrå. Julgran i keramik från Rolf Berg.

Nog för att jag redan tjuvstartat min julplanering i september, men nu när det är 60 dagar kvar så kan det kanske vara mer okej att faktiskt prata om sin julplanering öppet inför andra. Många skakar på huvudet när man råkar nämna att julplaneringen är igång medan ett litet antal klappar händerna för att visa att jag inte är ensam.

Årets adventskalender från SVT är inköp sedan 3 veckor tillbaka. Och nästa lika långt tillbaka är tjejernas godiskalender från LookOLook inköpta. Helst vill jag ju inte att de ha godiskalenders i och med den ökade mängden godis under julmånaden, men de ville så gärna ha en. Annars så får ju tjejerna bara en liten gåva varje advent istället. Själv har jag faktiskt unnat mig en julkalender från Glossybox i år. Ska bli så spännande och se vad den levererar.

Nytt för i år hos mig är att jag har en julpärm. Med register över delar inför julen.
• Julmaten har en flik, där jag skriver upp vad som ska finnas på matbordet och på fikabordet.
• En flik innehåller julkortsmottagare. Jag har sett över förra årets mottagare och lagt till nya.
• Julklappar har en flik. Där mottagare av paket finns med. Och även en sida med tips på julklappar till olika mottagare. Nej, barnen vet inte om denna pärm och så får det förbli.
• Dessutom finns en flik med Julmarknader. Där jag skrivit upp när det är julmarknader runt vårt närområde som jag kan besöka. En marknad är ju redan besökt (finns att läsa här).
Jag lär säker komma på fler delar som ska få egna flikar.
Eftersom vi har Lena hos varje vecka så känner jag att städningen inte behöver någon egen flik eftersom hela hemmet sköts varje vecka. 

Förra årets julkort

Julklappar är faktiskt redan påbörjade i inköp. 12 stycken för att vara exakt. Även om tjejerna inte har börjat skriva sina önskelistor ännu så har det blivit inköp av saker som de faktiskt kan behöva. 

Nya julstrumpor är beställda och hemkomna. Även jag och Rickard fick oss en varsin julstrumpa. Nu ska jag bara få honom att snickra ihop en ställning till julstrumporna så de kan hängas upp. På bilden nedan är de uppsatta på krokarna i hallen där tjejernas jackor i vanliga fall hänger. Men det var enbart för att få till bilden.

 
I övrigt så har jag ju redan hunnit tjuvsmakat på julmust och ätit pepparkakor. En skål med risgrynsgröt har jag också ätit till kvällsmål en gång med familjen. 

Så nu är det möjligt att det kommer en del inlägg om just jul i bloggen från och med nu i takt med att jag planerar inför julen. 

Precis som Andy Williams sjunger; It's the most wonderful time of the year.
1 Paulina :

skriven

Vad mysigt. Men jag har inte börjat räkna ner än 😄

Kommentera här: