Med hopp om våren

Jag sitter vid köksbordet med altandörren öppen. En lätt kyla tar sig in till köket trots att solen skiner som allra bäst utanför. Man kan tro att våren är här, men ännu ropar jag inte hej.

 
Hos mig skiner solen så mycket att jag blir bländad trots att jag är inomhus. Det är nackdelen med vårt kök. Vi har sol från lunch till sena kvällen. Men det är vackert. Även om solen i skrivande stund skvallrar om att jag måste tvätta mina fönster. Jag passade på att köpa små påskliljor i kruka när jag var och handlade tidigare idag. Men lite hopp om våren och att påsken snart är här. Vi är ju inte hemma på påsklovet, men påsken firas här hemma hos oss. Så jag passar på att njuta av lite påskgrönt inomhus redan nu.

Snart väntar jag hem både Meja och Vilja. Ninja valde att stanna kvar i skolan till klockan tre då hennes klasskompis fyller år idag och skulle bjuda på Piggelin. Jag har ju trots allt rätten att ha tjejerna på fritids heltid, men det vill jag ju helst inte. Men någongång ibland så behöver jag ha dem där och någongång ibland så vill de faktiskt stanna där.

Det är tisdag och andra veckan som jag är hemma heltid. Imorgon väntas tid till läkaren. Det är svårt att förklara, men mina nära och kära är så hjälpsamma och det är jag tacksam för! 

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe för strax kommer tjejerna in genom dörren och då ska vi läsa läxor!
 

Hockey hela helgen

Det blev en intensiv helg med hockey för familjen. Det märks samtidigt att vi är på slutspurten när det kommer till just hockeysäsongen. Endast 3 veckor kvar med is. 8 april stängs våran ishall av och förhoppningsvis väntar barmarksträning med laget om inte, så får vi lösa det själva.

I fredags var tjejerna maskotar till Södertäljes A-lag när de gäastades av Björklöven. Tillsammans med Södertäljes flickor så fick de gå ut på isen. Heja in spelarna och i första periodpaus spela en intern match emellan sig. Ett vitt lag och ett blått lag. Vilja och Meja fick en varsin färg och trivdes som fisken i vattnet tillsammans med laget. Trots att de inte träffats förut (förutom en träningsmatch men då enbart i utrustning på is)

 
Här nedan är en film från tjejernas interna match. 5 minuter lång, ifall ni vill se. Vi satt kvar inne på Scaniarinken och kollade på matchen. Det var en jobbigt match att se, men lagom tills vi hade pratat klart med laget (för att sakta börja röra oss hemåt) så fick Södertälje in den enda pucken i hela matchen och vann på så vis. Vi blev riktigt nöjda!

Lördagen innebar en tidig resa till Gnesta. Trots längst avstånd (mycket närmre från Södertälje) så kom vi ändå först på plats av tjejerna och blev installerade snabbt i vårt omklädningsrum. När alla tjejer sen var samlade så gick de ut på fotbollsplanen och värmde upp tillsammans. Helt spontant. Riktigt häftigt då de äldra tjejerna trots allt bara var födda 2008.

Det blev 5 matcher spelade under Tre Kronors Hockeyskola Cup 2018 för tjejernas del. Trots motstånd så må vi nog ha haft den gladaste målvakten under cupen i alla fall. Som lyckligt dansade så fort klockan tutade (tut-byte i spelet = 90 sekunders spel).

En mycket kort film på vår otroligt härliga målvakt. Inför våra två sista matcher så fick vi ett riktigt välordnat intro. Där tjejerna (tillsammans med två andra lag) fick åka ut på is genom rökmaskin och köra runt mittcirkeln till härlig musik och applåder från läktaren. Lagom mäktigt för den storleken på barn. Och helt klart väl organiserat från cup-ordnaren. Jag är imponerad.

En lång början innan tjejerna kommer först ut på is.Men det var trots allt två lyckliga tjejer vi fick med oss hem. Meja lyckades få stå som målvakt under en match. Vilja fick dessutom vara lagkapten under en match. Snacka om att ta hand om sina spelare. 

 
Det var ändå två trötta tjejer som somnade i bilen på vägen hem. Ja, det gjorde ju Ninja också såklart då tjejernas sista match startade 18.55 och så skulle de ju såklart hinna duscha och så innan vi kom oss iväg från Gnesta. Men strax efter klockan 21 rullade vi in på vår parkering och tjejerna tog sina medaljer och somnade gott i sina sängar.

Vaknade på söndagen med träningsvärk. Vilket de aldrig haft förut. Vilket både jag och Rickard hade riktigt roligt åt. Men trots lite värk i kroppen så fick de stå på skridskor på eftermiddagen tillsammans med sitt egna lag, på hemmais för en träning. Då fick Meja även stå i mål. Hon vill nog så gärna stå i mål, men hon vet även om att vi dumt nog försöker motarbeta henne, då den kostnaden är så mycket högre. Men hon är nöjd i mål. Och då ska vi låta henne träna och stå också.

Men vi tackar Södertäljes flickor för att vi fick delta tillsammans med dem under fredagen och lördagen. En erfarenhet rikare för tjejernas skull. Och vem vet.. Vi kanske spelar ihop igen!
 

Studiedag och sjukdag

Jag lever, med nöd och näppe ungefär. Tanken var ju att jag skulle gå till jobbet och jobba mina två timmar idag, men tyvärr har smärtan i mina armar inte släppt ännu så jag har fortfarande sovit riktigt dåligt. Så något jobb blev det inte för min del och om det inte släpper snart så blir jag förmodligen hemma hela veckan, vilket ger mig galet mycket ångest.

Och meningen var ju att Rickard skulle vara hemma med barnen mina två arbetstimmar då de har studiedag, både skola och fritids är stängt så tjejerna är ju hemma såklart. Men eftersom jag ändå blev hemma så fick Rickard åka in på sitt bokade möte, som skulle vara redan klockan åtta. Inte mig emot då tjejerna sov till klockan sju. 
Vi tog oss en lugn morgon och åt frukost i lugnan ro. 

Tjejerna lekte bäst de kunde på rummet och gillade nog en helt oplanerad dag hemma. Vi tog oss till affären för att handla hem lunch. För Rickard kom hem och åt lunch med oss. Han passade på att rasta hundarna och jag och tjejerna åkte upp till kyrkogården för att lämna blommor på min mormors grav. Idag skulle hon fyllt 87 år gammal. Så en bukett tulpaner av en riktigt fin nyans mörkt röda. Som hjärtats färg enligt Meja.

 
Meja har förberett sig mentalt för detta hela morgonen. Hon har så svårt för kyrkogårdar och blir riktigt ledsen varje gång. Men hon försökte trampa runt så gott hon kunde där uppe för att hålla känslorna i styr. Men när vi sen sjöng ja må hon leva, då brast det för henne ♥ Men det är ju helt okej, att bryta ihop!
Mina syskon köpte också tulpaner medan mamma köpte en större bukett blommor. Det blev riktigt fint. Och att mormor dessutom fick fint väder gjorde det ännu finare.

Väl hemma igen tyckte vi att en fika skulle sitta fint. För visst fikar man när någon fyller år. Så en kanelbullekladdkaka fick åka in i ugnen och en bunke med vispgrädde vispades till.

 
Och eftersom vädret var alldeles fantastiskt så passade vi på att klä oss varmt och äta vårt eftermiddagsfika på vår uteplats. Tjejerna som passade på att åka pilka medan jag fixade kaffet och saften satte sig så fint i dem när vi fikade. Själv fick jag sitta på min soffa som min mamma köpte till oss lagom till att säsongen var slut förra året. Så jag längtar till fler fina dagar och jag kan sitta ute och njuta av en kopp kaffe.

 
Grannen Ullis kom ut med barnbarnet Olivia och tjejerna lekte som bara den i backen. Så härligt att se. Fort gick det nedför eftersom backen består mestadels av is. Så lite drygt 2 timmar var tjejerna ute i det härliga vädret. Genomblöta kom de in och bytte om till underställ. Nu laddar de om för hockeyträning. Rickard ska iväg med en kollega så han kommer inte hem fören tjejerna är nattade. 

Själv ska jag ta två alvedon och dricka upp min Nocco för att orka med resten av eftermiddagen och kvällen!