Borås Djurpark

Vilken lyckad dag vi fick på Borås Djurpark igår. Hade helt klart med mig tre lyckliga tjejer hem ♥

 
Parken var bra planerad med bra promenadstråk och lätt hittade man tråden att gå. Vi började med Savannen. Giraffer och Elefanter. Elefantbebisar fanns det också. Hur gulligt är inte det liksom?! 

 
 
Girafferna var inne då det pågår ett bygge precis bredvid gången över mot savannen, som girafferna inte gillar. Det spikas, sågas och låter massor. Då tycker jag att det är okej att inte tvinga djuren att gå ut. De hade ju tillgång till en utegård som vi besökare inte såg, så de var ju inte riktigt tvingade att stå inne. Men djurskötarna hoppades på att girafferna skulle kunna ta sig över till savannen när de känner sig trygga med ljudet.

 
Ett djurvänligt alternativ till att rida elefant hittade Ninja i alla fall vid savannen.

 
Apor och glasspaus satt bra för barnen. Själv fick jag kaffe med sump i. Jag vågade inte dricka mer kaffe på djurparken efter den koppen. Inte konstigt att hvudvärken kom smygandes sen ;)

 
I Simbaland lekte tjejerna en bra stund. De hade lagom lekt klart tills det var dags för Simbashow. Showen som tyvärr bara innebar en låt som tjejerna rörde sig till och försökte sjunga med. Men sen fick alla barnen krama Simba också. Det var ju lite lagom gosigt!

 
 
 
Inne på barnens zoo fick tjejerna klappa både hästar, grisar och får. Leka käpphäst och köra lite stillastående traktor på utsidan var också något de gillade.

 
 
Små minigrisar nöffade så gulligt i ett häng. 

 
Mina tjejera. Mina egna små rosa flamingos tittade så härligt länge på flamingosarna som stod i klunga. Fast de hittade en som faktiskt var nere i vattnet också. Det har de inte sett hemma på vårt zoo, så det gillade dem!

 
Vi hamnade bland dinosaurier det sista vi gjorde. Stora och kanske inte så väldigt trovärdiga. Men fotograferas skulle tjejerna göra. Älskar att de vill bli fotograferade på alla dess konstiga ställen!

 
I souvernirbutiken vid entrén hittade vi en varsin vattenflaska som fick blir det lilla extra som fick följa med hem. Jag föredrar att byta vattenflaskor emellanåt till tjejerna då de använder sina så ofta. Och plast är ju trots allt plats.

 
Nöjda tjejer somnade gott på vägen hem sen. Okej.. Ganska sent då vi stannade till i Jönköping och åt middag. Men vaknade glatt när det var dags att tanka i Linköping och en varsin piggelin fick ätas i bilen! 

Dagar som dessa låser jag in i hjärtat. För att ta fram och minnas. Det är guld värt!

Vi ger Borås Djurpark tummen upp. Helt klart en park vi kan tänka oss besöka flera gånger. Mysigt med djuren, jätte bra planerade lekparken runt om så tjejerna fick leka av sig mellan alla djurspaningar. Mysiga fikahus runt om (vi åt aldrig någon lunch där inne, men fikade som sagt..) Så själva parken var bra planerad. Det gillar vi massor! Tummen upp!
 

Kommentera här: