Älskade Meja

 
Det blir inte alltid som man tänkt sig. En alldeles fantastisk liten semestertripp tillsammans med barnen och deras pappa slutade kanske inte så jätte bra. Inte för Meja i alla fall. Men vilken tjej jag har.

Hon lekte så glatt med sina syskon i lekrummet på färjan när hon sen kom och gnydde lite om att hon hade gjort illa fingret när hon lekte. I leken hade hon ramlat och fått fingret under nån viss madrass och hopp-grej. Jag förstod inte alls vad hon menade. Men hon satt en stund innan hon gick iväg och lekte igen. Klockan var då strax innan halv elva.

Efter vi hade ätit lunch så gick vi ner till receptionen för att be om att få träffa en sjukvårdare. Meja var då väldigt svullen och hon vägrade att röra fingret. Och just där och då känner man sig så dum som absolut inte har någon alvedon i handväskan till barnen. Men sjukvårdaren var upptagen och inte ens en alvedon kunde vi få till Meja. Men en påse med is fick vi i alla fall. 

Handen blev mer och mer svullen under resan och aldrig har jag någonsin tyckt att en hemresa från Åland, på dagtid, har tagit sån lång tid. Men Meja somnade i bilen och bilfärden hem från Stockholm gick hur smidig som helst. Och vi kunde till slut komma in på akuten hemma på vårt egna sjukhus.

Väl där gick det mesta fort. Allt förutom tiden för att bli gipsad, då fingret var brutet. In i ett undersökningsrum fort, läkaren kom riktigt fort, iväg på röntgen och sen tillbaka till ortopeden. Väl där gick det fort att träffa läkaren igen men sen tog det tid. Nästan 1.5 timme fick vi vänta i korridoren på att Meja skulle få bli gipsad. Dessutom slutade med att läkaren kom och gipsade Mejas hand så hon skulle få åka hem. Då hade klockan redan passerat 22. Tur att Meja sov i bilen på vägen från Stockholm, så hon var inte så jätte trött.

Nu ska Meja gå med gips till ungefär onsdag vecka 30 då hon skulle få tid för återbesök med en ny röntgen. Då får vi se om det har läkt bra och om hon behöver nytt gips i 3-4 veckor till. Jag håller tummarna för att hon slipper. Men hon har ont. 

Men att gå i nästan 12 timmar med ett brutet finger fritt utan att gnälla, grina eller klaga. Vilken kämpe jag har! På både gott och ont. Älskade Meja.. Du är min hjälte ♥
 
1 Vicki:

skriven

Oj, vilken otur tjejen din hade!! Att fingret var brutit också. Hoppas hon kryar på sig snabbt.

Hur länge blir det gips? Tänkte nu i sommartider med bad det är inte lätt.

Ha en härlig tisdag,Vicki

Svar: Det blir först gips till tidigast onsdag nästa vecka eftersom de är på semester i grannlandet just nu. Sen blir en ny röntgen och då får vi se om det har läkt eller om det behövs gips i 3-4 veckor till.
Hon som dessutom älskar att bad :(
Marie

Kommentera här: