Ljuset i tunneln

Det är blandade känslor idag faktiskt. Mest åt det bättre hållet, men samtidigt så snurrar ju tankarna helt galet i alla fall. Men på sikt så ska det väl bli bättre det också.

Det blev en lugn morgon hemma med barnen innan de lämnades i skolan. Kom lagom hem och gjorde kaffe så ringde läkaren upp enligt utsatt tid. Alla prover såg ju bra ut och för tredje gången så visade det reumatiska provet negativt. Vilket på sitt vis är väldigt positivit. Att jag inte har den sjukdomen. Så lättad var jag ju. Men så kommer ju såklart frågorna om varför jag har ont i mina leder. Och just specifikt i mina armbågsleder. 

Läkaren valde att sjukskriva mig 100% fram till mitten av oktober. Då har jag dessutom haft möte med min chef, HR-chefen och så min representat från facket. För att se om jag får andra arbetsuppgifter eller annan tjänst. Då tyckte läkaren att jag skulle testa på att arbeta 25% till en början och sen gå upp till 50% för att slutligen sikta mot målet på 100% igen. Det låter som en bra plan. Sen får vi ju bara hoppas på att den håller också. Läkaren satte även in tabletter, utöver Alvedon, som jag ska ta en stund framåt med hopp om att det ska lindra. 

Så på ett sätt så kändes ju samtalet skönt, det vill säga; fortsatt sjukskrivning och negativt provsvar på blodprovet. Nackdelen med det negativa är ju att jag inte vet vad som är galet. 

Då gjorde det inte heller så mycket att ett brev från reumatologen på sjukhuset inte tar emot min egenremiss utan hänvisar mig tillbaka till vårdcentralen.

Och mitt allt det negativa så kom det lite positivitet i det hela. CityOrtopedi i Stockholm har mottagit min remiss som blev vidarebefodrad från Specialistcenter Scandinavia här i Eskilstuna. Och jag har fått en tid till dem i oktober. Jag ska alltså få träffa någon utanför vårdcentralen som i alla fall vill höra vad jag säger. Sen hur vi går vidare där är ju en annan sak. Men just att få träffa någon. Där tändes mitt hopp en aning. Ljuset blev lite starkare i tunneln. 

 
Nu sitter jag hemma i mitt kök och bara är. Tjejerna tittar på tv och vi ska ta oss till ishallen om några timmar för hockeymatch. Jag är både trött och frusen, samtidigt som jag är pigg och redo för kvällen. Dessutom är jag sugen på lösviktsgodis, så det får bli ett stopp på godisaffären på väg till ishallen!

Önskar er alla en trevlig fortsättning på denna fredag! För nu blir det soffmys med tjejerna en stund ♥
 
1 Bea:

skriven

Åh... att inte veta vad som är fel 😔 Jag är inte sjukvårdsutbildad så kan inte heller gissa vad det kan vara. Artros... Fibromyalgi... fast det senare har väl mer med muskulaturen att göra?
Jag har fortfarande inte fått mitt trollspö, men om det levereras så fäller jag ut févingarna och flyger förbi dig också 🤗❤️
Önskar iaf er en trevlig helg 🌹

Svar: Jag har också funderat på Artros, men läkaren tycker jag är för ung (fast i väntrummet på mottagningen rullar det information om att Artros kan uppkomma vid en ålder av 30 år) Men vi får hoppas att ortopeden kan hitta någon orsak.
Hoppas leveransen av févingar komet snart då! Ha en trevlig helg du med ❤️
Marie

2 M K:

skriven

Hoppas ortopeden hittar nåt då. Jag har haft ett sånt förskräckligr sötsug en längre tid nu. Därav mitt myckna bakande o donande i ätväg.

Kommentera här: