Att strosa runt hemma

Idag bestämde vi oss för att strosa runt hemma. Lite som mini-turista i vår egna stad.

Tjejerna klädde upp sig i klänningar och rosetter innan vi begav oss in till Eskilstuna för att strosa runt lite. Vi började med att leka en stund i en lekpark i stadsparken. Tjejerna snurrade, cyklade och gungade om vart annat.

 
Sen gick vi till konditoriet på Strandgatan. En kopp kaffe och kondisbit för mig och Rickard. En varsin kondisbit och en festis till tjejerna. Vi satt inne då det var alldeles för varmt att sitta ute. Inte för att det var så mycket svalare inomhus, men vi slapp undan en stund i alla fall. 

En promenad längst hela Köpmangatan. Den gamla staden av Eskilstuna. Vi kikade in i butikers skyltfönster. Jag hittade ett litet hud/spa ställe som jag kikat upp och kanske ska unna mig något där. Hittade en liten mysig prylbutik som jag köpte en liten Muminmugg i plåt. Perfekt för utflykter egentligen. Vi har 5 sedan tidigare. En extra är alltid bra att ha. 

 
Vi vandrade över bron till Fors kyrka. Kyrkan där jag och Rickard gifte oss. Första gången. Sen vidare in på Kungsgatan mot vårt centrum. Tjejerna lekte lite grann på Fristadstorget innan vi började besöka lite butiker. Meja köpte sig nya gympadojor i en sportbutik. Vi kikade inspiration i en annan butik. Men köpte inget mera.

Det var alldeles för varmt för att äta något enligt hela familjen. Vätska och en glass i hamnen i Sundbyholm satt alldeles perfekt. Vi hittade en parkbänk i skuggan där vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Dessa dagar låser jag in i hjärtat!

Jakt efter en badpool till tjejerna. För att kunna svalka sig. De flesta av vår stads badplatser saknar ju skugga vilket jag helst vill befinna mig i just nu. Så poolen fylldes upp. Tjejerna badade som bara den.

 
Sen kom vännerna förbi och badade. Badade tills allt vatten nästan var utskvätt. Det tackar min gräsmatta för. Och så lekte tjejerna mera. Vännernas mamma kom förbi på en kopp kaffe och gick hem lagom till att det var dags för tjejerna att komma in och göra kväll.

Rickard är iväg på trevligheter med sina vänner. Jag har läst ut min bok jag började på igår. Tur att jag köpt en ny som jag kan börja med direkt. Men innan dess måste jag vika tvätten som tar över större delen av soffan just nu. Det är ju nackdelen med värmen. Tvätten torkar fort. Men all semestertvätt de senaste två veckorna är nu tvättade och torra. Bara vikningen kvar.

Imorgon är en ny ledig dag. Vad den ger oss får vi se!
 

Kommentera här: