Lediga hemma dagar och en trasig bil på vift

Tänk att man faktiskt kan njuta av att vara hemma också. En stund.

Tjejerna är väl dem som njuter mest av att få vara hemma under vår semester. Då får de ju leka med vännerna här hemma på gården istället. Några korta svängar till affären eller så. Men annars bara lek. Vilket de också behöver.

Vi började ta bort vårt staket förra veckan. Vi hade ju beställt ett nytt innan vi gick på semester, men leveransen tog lite längre än tänkt. Så Rickard började såga bort de befintliga.. Och nu står vi utan staket. Men snart så kommer det nog. Kanske till helgen om vi har tur. Eftersom Rickard dessutom börjar jobba på måndag så får han ju snällt jobba hemma också i så fall. Om det inte kommer innan helgen nu alltså.

Rastlösheten slog dock till igår. Jag sa till honom att jag ville köpa kuddar till Viljas säng, så hon kan få lite större kuddar att ha bakom ryggen när hon tittar tv till exempel. Så då bokade han hotell och så skulle vi åka ner till Ullared idag. Vi tog med oss mamma så hennes bil fick ta oss neråt landet. 

I Ödeshög blev det dags för lite lunch. Och även där upptäckte vi att bilen hade gått sönder. Tursamt nog så hittade vi en verkstad en kort bit bort så vi kunde köra bilen dit. Få den provisoriskt lagad nog för att ta oss hem igen. Och medan Rickard var med bilen på verkstaden så gick jag, tjejerna och mormor till en lekpark och lekte istället. Att hänga en stund i Ödeshög var ju också en sak att göra på sin semester.

 
Oplanerat och spontant. Så vi fick rulla hem igen efter verkstadsbesöket och skippa Ullared för denna dag. Men kanske tar vi oss ner snart nog istället. 

Hotellet bokades av och vi åkte hem till vår stad och åt oss en god middag istället på Grekiska Kolgrillsbaren. 

Nu är vi hemma igen och myser bland regnskurarna. Borta bra men hemma är alltid bäst!
 

Kommentera här: