Att äta i vardagsrummet

Jag har alltid varit emot att äta i vardagsrummet framför tv.n. Det spelar egentligen inte roll om det är frukost, mellis eller middag. Så vill jag helst att det äts i köket. Jag har nog alltid varit så. Har hänt enstaka gånger att man beställt hem en pizza samtidigt som det är något trevlig hockeymatch på tv eller så. Men aldrig att vi äter i vardagsrummet annars. Förutom lördagsgodis då.

Men nu får vi helt enkelt äta några måltider i vardagsrummet i alla fall. På grund av att imorgon kommer det en golvläggare hit och byter vårt golv i köket. Vi var och bestämde matta för ganska länge sen, men företaget har inte haft tid fören nu. Så köksbordet fick jag flytta ut i vardagsrummet. Dock sitter vitrinskåpet fast i väggen, så det får Rickard fixa när han kommer hem senare i eftermiddag.

 
Så jag var ju trots allt tvungen att tömma hela vintrinskåpet på all dess porslin jag hade. Det vill säga, enbart skålar från Marimekko och ljusluktor från Iittala. Typ. Men nu får de stå i vardagsrummet som jag nu anser vara mer rörigt än tidigare. Så det ger mig lite ångest.

 
Visst hade jag kunnat vänta tills tidigt imorgon med att få ut allt, men jag är ganska osäker på när han kommer. Han kan ju lika bra stå och knacka på imorgon klockan sju. Då vi knappt fått liv i alla barnen ännu. Eller så kan han lika bra komma klockan ett. Jag vet faktiskt inte.

Men jag skar upp vattenmelon till tjejerna som de tog med sig ut i en matlåda för att äta fruktstund ute tillsammans med sina vänner. Så själv fick jag sätta mig vid köksbordet, i vardagsrummet, och äta min kvarg och bär. Passade på att läsa nya ELLE också, då den blivit liggande i veckan bara. 

 
Tjejerna kom precis in med en tom matlåda och sprang lika fort ut igen. Jag försöker knåpa ihop en inköpslista för att kunna åka iväg och veckohandla om ett tag också. Men först ska tjejerna leka mer med sina vänner!
1 Anonym:

skriven

Jag hade samma syn på matintag och vardagsrum tidigare också. Tyvärr har den brytits nu sedan mycket renoveringar hemma ägt rum. Annars föredrar jag köket framför vardagsrummet när det kommer till matintag.

2 Cake by Mary:

skriven

Jag hade samma syn på matintag och vardagsrum tidigare också. Tyvärr har den brytits nu sedan mycket renoveringar hemma ägt rum. Annars föredrar jag köket framför vardagsrummet när det kommer till matintag.

Svar: Ja, renoveringar kan man ju tyvärr inte riktigt rå för. Så då får man ju såklart äta på annat ställe. Men som tur är så får jag tillbaka mitt kök redan i eftermiddag 😀
Marie

3 Miss Jennifer:

skriven

Vi äter ofta i vardagsrummet, jag och grabben :) Vad kul med nytt golv :D

4 Johanna:

skriven

Ja när de hantverkarna dyker upp vet man liksom aldrig :) Skall bli kul och se ert nya golv sen.

Kommentera här: